RVS achterwand voor in je keuken: alleen maar voordelen!

Een RVS achterwand voor de keuken is al een tijd erg populair – ze zijn een geweldige manier om een ​​standaard achterwand (zoals tegels, kunststof of stucwerk) te overtreffen als het gaat om uitstraling en gebruiksvriendelijkheid. Als je al veel RVS in je keuken hebt dan is het toevoegen van een roestvast stalen achterwand alleen maar logisch. Een keuken achterwand van RVS is toepasbaar bij een volledige keuken verbouwing maar ook eenvoudig te installeren in een bestaande keuken.

Waarom RVS als keuken achterwand

Hoewel staal van nature een extreem duurzaam materiaal is, zijn legeringen nog duurzamer. Roestvast staal (RVS) is een mix van chroom en andere elementen in verschillende verhoudingen en staal. Het resultaat is een zeer veerkrachtig en roestbestendig oppervlak. Bij blootstelling aan lucht creëert het chroom een ​​onzichtbare oxidelaag op het oppervlak die het staal beschermt. Hierdoor zie je de schitterende glimmende grijze kleur van het staal terwijl het ondertussen beschermd is tegen roest.

RVS is een geweldige manier om op een subtiele manier glans toe te voegen. De achterwand vangt het licht en strooit zachte reflecties door je keuken. Hierdoor krijg je een ruimte die helder verlicht is terwijl er nog steeds veel textuur en interessante tinten en vormen te zien zijn. Een manier om in te spelen op het RVS thema is door hanglampen van hetzelfde materiaal te installeren

RVS achterwand keuken

RVS Achterwanden zijn hygiënisch

Waarom zou je kiezen voor RVS voor je keuken achterwand? Natuurlijk omdat het duurzaam is en eenvoudig om schoon te maken. Ben je bezorgd over saus die op je muren spat? Installeer een RVS achterwand en schoonmaken is in no time gedaan. En je hoeft geen voegen schoon te boenen zoals bij tegelwerk.

Geen wonder dat zoveel industriële en professionele keukens bijna volledig uit RVS bestaan: het is extreem hygiënisch. Daarnaast ziet het er ook erg cool uit natuurlijk. Met de huidige keukenontwerpen en manieren waarop RVS is toegepast is dit materiaal bijzonder hip. Waar je vroeger nog dacht aan een gaarkeuken als je een RVS keuken zag stap je nu een trendy ruimte binnen waar design en uitstraling de boventoon voeren.

keuken achterwand

Een stijlvolle achterwand voor je keuken

RVS keuken achterwanden zijn modern en een geweldige manier om een ​​metalen tintje toe te voegen aan je kookpaleisje. Wanneer je achterwand de volledige lengte van de werkbladen beslaat kun je een krachtig statement maken door deze geheel in lichtgrijs metaal uit te laten voeren. Roestvast staal is de perfecte tegenhanger van wit en dit combineert dan ook fantastisch.

Ondanks dat wij natuurlijk enorme fans zijn van RVS keukens en RVS achterwanden, is voor een strak design soms less juist more. Door bijvoorbeeld alleen een RVS wand te plaatsen achter je fornuis, accentueer je echt de plek waar je kookt.

RVS achterwand afwerkingen

Wij leveren onze standaard achterwanden geborsteld en geslepen. Hierdoor hebben deze een gladde en glanzende finish. De meeste standaard RVS keukenapparatuur (zoals koelkasten, ovens en magnetrons) hebben ook deze afwerking. Hierdoor past je achterwand mooi bij je apparaten. Het grote voordeel van slijpen en borstelen is dat het oppervlak ook op microscopisch niveau heel erg glad is. Dit geeft bacteriën en andere ziekteverwekkers weinig mogelijkheden om zich op het oppervlakte te nestelen. Het is dus een erg hygiënische manier om je achterwand op de manier af te laten werken.

Een andere textuur die wij aanbrengen is door middel van ‘richtingloos slepen’. Dit geeft je achterwand een wat meer matte, industriële uitstraling. Het grote voordeel van deze manier van afwerken is dat de achterwand heel krasbestendig wordt. Daarom wordt deze afwerking ook veel toegepast bij RVS keukenbladen.

De vele voordelen van een RVS keuken achterwand

Een RVS keuken achterwand geeft een dramatisch visueel effect, terwijl het stiekem een heel praktische toevoeging is voor je keuken. Koken is immers niet altijd een heel schoon karwei, en met een RVS achterwand verhul je en voorkom je letterlijk de schoonheidsfoutjes die je tijdens het bereiden van een maaltijd maakt.

Door een achterwand slim te (laten) ontwerpen kan deze je keuken groter laten lijken dan deze daadwerkelijk is. En door materialen en je apparatuur te combineren breng je met een RVS achterwand continuïteit aan in de uitstraling van je keuken. Wat je doel ook is, met een RVS achterwand in je keuken zal het uiterlijk en de functionaliteit van je woning aanzienlijk verbeteren.

Uiteraard is het uiterlijk niet de enige reden waarom een RVS spatplaat zo’n geweldig idee is. Roestvrij staal zal niet vlekken met vet of water, het kan gemakkelijk worden gereinigd met een spons en een beetje zeepwater. Het zal ook niet verbranden, verkleuren of barsten zoals hout, keramiek, porselein of kunststof.

Roestvrij staal is een van de schoonste producten op de markt. Het enige waar je op moet letten zijn voedselproducten met een hoog zuurgehalte zoals tomaat en citrus. Laat je zuur te lang op het staal zitten dan kunnen er vlekken ontstaan. In wezen etst het zuur een laagje van het staal af. Maar door tijdig de zure vlekken weg te vegen met een doekje voorkom je makkelijk deze permanente verkleuringen.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor jouw keuken? Neem contact met ons op voor meer info of bestel direct!